11111

Iriscopie


 • Waarom kun je een paardenoog uitlezen?

  Iriscopie ClipperIedereen die geïnteresseerd is in het leren uitlezen van ogen (iriscopie) zou het kunnen leren. In de baarmoeder zitten de ogen nog zeer dicht verbonden met de hersenen. Alle zenuwverbindingen van het lichaam zitten vast aan de ogen. Je kunt ogen dus zien als de plattegrond van het lichaam.

  Het uitlezen van ogen bij mensen wordt al sinds 1670 door de oude Egyptenaren uitgevoerd. Zij schreven hun kennis op, wat later aangevuld en gepubliceerd is door Philippus Meyens. Zijn methode omvatte het gehele menselijk lichaam. De kennis van het uitlezen van het paardenoog was niet gedeeld. Gelukkig is daar sins ongeveer 20 jaar wel verandering in gekomen.
  Omdat het uitlezen van een paardenoog uiteraard anders is dan het uitlezen van een mensenoog, is veel onderzoek nodig. Vooral in Engeland en Amerika werken specialisten en veeartsen op een deskundige wijze samen om de werking van iriscopie te bewijzen. Deze bewijzen zijn steeds meer zichtbaar. Met iriscopie blijkt het zelfs mogelijk om verder te kijken dan met de moderne technieken van de veeartsen (‘ik weet dat er iets is, maar mijn veearts kan niets bij mijn paard vinden’). Dit komt omdat het oog verbonden is met het complete zenuwstelstel van het lichaam. Een verandering in het lichaam geeft het oog dus meteen weer. Door te leren welke plek verbonden is met welk deel van het lichaam, kun je zien waar de verandering plaats heeft gevonden.

  Veulens
  Ook bij veulens is hun oog al op zeer jonge leeftijd uit te lezen (rond de zes maanden). Zo kan duidelijk worden wat zijn sterke en minder sterke kanten zijn. Belangrijk is om je te realiseren dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Paarden zijn meesters in het compenseren van hun belemmeringen. Het paard is immers een prooidier, wat zijn lichamelijke en geestelijke belemmeringen beter niet kan tonen. Voor de mens is het dan ook vaak moeilijk te achterhalen waar de belemmering zich oorspronkelijk heeft ontwikkeld. Door de verschillen in structuur van oogweefsel te lezen, is dit te achterhalen en kan een behandelplan worden opgesteld. Bijvoorbeeld anders gaan voeren, trainen of therapie volgen.

  Gezondheid, aandachtspunten , zwakheden
  Door middel van iriscopie kan eveneens de ontwikkeling van het paard gevolgd worden. Na, of al tijdens de uitvoering van het behandelplan, moet verschil in het oog waarneembaar zijn.( klik op kopje mijn werkwijze om door te gaan.)


 • Vanuit het paardenoog kan ik zien hoe gezond het paard is: zowel fysiek als psychologisch. Ik zie de zwakheden/aandachtspunten en ik kan de eigenaar dus aangeven waar hij op moet letten en waar hij rekening mee kan houden.

  Door in een paardenoog te kijken kan ik zien welk deel van het lichaam te maken heeft met ongemak of pijn. Over het algemeen kan ik ook de oorsprong van de pijn achterhalen.

  Informatie vanuit het oog.
  De volgende informatie kan ik uit paardenogen halen:
  – Of een paard last heeft van verzuring en waar deze verzuring zit
  – Omgang met stress
  – Functioneren van de organen
  – Blessures (oude en nieuwe)
  – Oorsprong van blessures
  – Psychologische gesteldheid
  – Oorzaak compensatiegedrag
  (klik op kopje afspraak maken om door te gaan)

  Afspraak
  Tijdens een afspraak voor een iriscopie behandeling kom ik op locatie langs om op hoge kwaliteit foto’s te nemen van de ogen van het paard. Deze foto’s zal ik thuis uitgebreid analyseren en mijn bevindingen uitschrijven in een verslag. Uiteraard stuur ik de twee beste foto’s mee met het verslag.

  Soms biedt een simpele verandering al grote verbetering, bijvoorbeeld: verandering in voer en het in acht nemen van een (korte) periode van rust. In sommige gevallen kan ik ook verdere behandeling door bijvoorbeeld een dierenarts, tandarts of Cranio Sacraal therapeut adviseren.

  Soms zijn kleine aanpassingen of bewustwording van de ongemakken van uw paard al voldoende om het plezier met je paard enorm te vergroten!

  Kosten
  Het tarief van een iriscopie behandeling is € 75,- excl. BTW, maar inclusief een uitgebreid verslag. Binnen een 30km straal van Naarden breng ik geen voorrijkosten in rekening. Daarbuiten reken ik € 0,35 per km.


 • Wilt u graag een afspraak maken voor een iriscopie behandeling van uw paard, neemt u dan alstublieft contact met mij op via de contactpagina of direct op telefoonnummer 06 – 55 70 23 03.